Workshop om fælles solcelleanlæg

sol_over_egedal

 

 

 

 

Til Grundejerforeningen Damgårdshusene

Den 23. – 26. april har Egedal Kommune valgt at sætte sol på programmet med indvielse af Egedal Kommunes solcelleanlæg, seminarer, workshops, rundvisninger samt udstilling.

Se det hele programmet HER

Se en presentation af oplægsholderne HER

Ikke alle har mulighed for at få solceller på eget tag.

Ny lovgivning betyder, at man nu kan gå sammen om mindre fællesanlæg, som kan ligge op til 2 km fra ens bopæl.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Peter Hansen byder velkommen til workshop om dette som afholdes lørdag d. 26. april

Gratis og åben for alle.

Aktiviteterne i dagene 23 – 26 april er gratis og åbne for alle.

Vi håber I vil bidrage til arrangementet og videresende informationen til jeres medlemmer.

Egedal Kommune har tidligere år deltaget i Forskningens Døgn, som er en landsdækkende vidensfestival initieret af Uddannelsesministeriet og administreret af Styrelsen for Forskning og Innovation. Se evt. mere på http://forsk.dk/

Workshop om fælles solcelleanlæg

Tidspunkt Lørdag d. 26. april kl. 10.00 – 12.00

Mødested Smørum Idrætscenter, Flodvej 62, 2765 Smørum

Er du interesseret i solenergi, men har ikke lyst til eller mulighed for at installere på dit eget tag? Nye regler for afregning af el fra solceller betyder, at fælles solcelleanlæg nu bliver særlig attraktive – og alle kan være med. Kom og hør, hvordan du kan få glæde af solen ved at blive en del af et lokalt solcellelaug.

En gruppe studerende fra Aalborg Universitet København har i løbet af foråret arbejdet med, hvordan man bedst udnytter mulighederne for etablering af solcellelaug, der findes i den ny lovgivning, som er på trapperne – muligheder, som kunne være særlig relevante for bl.a. grundejerforeninger.

På workshoppen får du et par korte oplæg, som giver input og inspiration til, hvordan du, i fællesskab med andre borgere i Egedal, kan være med til at producere din egen bæredygtige strøm. Derefter får du mulighed for at lære de andre solinteresserede deltagere lidt bedre at kende, og vi vil diskutere hvilke fordele og udfordringer, som er forbundet med etablering og drift af fælles solcelleanlæg. Ved workshoppens afslutning serveres en let frokost, og de deltagere, som er interesserede i at arbejde videre med projektet, har mulighed for at snakke samt at tilmelde sig et opfølgende møde.

Facebook

Yderligere information kan findes på facebook under eventet ”Workshop om private solcellelaug”, som løbende opdateres. Kender du andre, som kunne være interesserede, er du meget velkommen til at dele eventet.

Tilmelding 

Send en e-mail med titlen ”Workshop solcellelaug” til toni.brynaa@egekom.dk senest d. 22. april. Anfør antal deltagere og navne.

Dette indlæg blev udgivet i Egedal kommune og tagget , . Bogmærk permalinket.