God beslutning om vejbelysning på private fællesveje

Skærmbillede 2016-02-09 kl. 17.47.31

Af JENS JØRGEN NYGAARD, 1. VICEBORGMESTER I EGEDAL KOMMUNE

Med baggrund i lov om private fælles veje skal alle kommuner beslutte, om det fortsat er en kommunal udgift – eller om udgiften helt eller delvidst skal afholdes af grundejerne.

Byrådet have sagen til beslutning på mødet i januar og samtlige partier fulgte indstillingen fra Teknik- og Miljøudvalget. Det betyder, at kommunen fortsat afholder samtlige udgifter til vejbelysningen på de private fælles veje. Det vil fastholde trafiksikkerhed, tryghed, forebyggelse af kriminalitet og bevare et fælles arkitektonisk udtryk.

I f.eks. Holbæk skal grundejerne betale samtlige udgifter til vejbelysning. Det bliver hurtigt en del penge. Beløbet skal dække el-udgifter, udskiftning af lyskilder, sikkerhedshensyn, jævnlig overvågning af belysningen samt nyanskaffelser og afskrivning. I Holbæk bliver det til ca. 420,- kr. om året pr. grundejer.

Det ville være Byrådets forventning, at der skulle bruges så mange administrative ressourcer på at sikre et ordentligt og gennemsigtigt system for den enkelte grundejer, at det ville blive slugt op af de anvendte administrative ressourcer – ja, måske endda blive dyrere.

Så det var en god og fornuftig beslutning. Der er ingen grund til at påføre borgere ekstra udgifter, som blot vil blive ædt op af ekstra arbejde til administrationen. Og det fastholder en ensartet og trafiksikker belysning, så det er tryggere at færdes og bo på de private fælles veje.

 

Dette indlæg blev udgivet i Egedal kommune og tagget , , . Bogmærk permalinket.